Между кухнята и дневната

Как да отделим кухнята от дневната, когато искаме те да са в едно общо пространство? Това е обичайното положение в днешния дом - искаме всички да сме заедно и докато приготвяме храната, и докато се храним или си почиваме в дневната. Но пък, от друга страна, е добре да има някаква, дори и визуална разделяща линия. Как да го постигнем?

Ако желанието е само визуално определяне на границата между кухнята и останалата част от дневната, то това лесно може да се постигне само с един красив акцентен тапет - ето два примера от мои проекти:





Но във втория ми проект освен тапетът имаме и формално отделяне с кухненски полу-остров, който служи и за удобно сервиране. Ето още един такъв проект:


Ако искате повече да скриете от кухнята, то този преграждащ остров може да бъде и един по-висок шкаф:

В случая той служи за съхранение на чаши и бутилки откъм хола и на обемни домакински съдове откъм кухнята. И се оказва също така и любимо място за разговори на приятелите с чаша в ръка :)

Вариантите са много и зависят от конкретните условия и предпочитания на собственика. Мога да ви бъда полезна както с идеи, така и с реализацията им.

No comments:

ShareThis



Related Posts with Thumbnails
“Sometimes spending less money is cool because it shows you know more clever ways to get the best."

- в това е и ролята на интериорния дизайнер: да ви помогне да платите по-малко, защото едно от основните му задължения е наистина да знае повече начини как да получите най-доброто!

freeemail2